Sommarens och höstens böcker om hälsa och träning

De mjukaste, härligaste och godaste äggmackorna jag satt tänderna i

Yoghurt med honung och müsli

För några dagar sedan var jag på hälsopressträff hos Norstedts förlag. Vi fick underbart fika (yoghurt med honung och müsli samt den mest underbaraste, mjukaste godaste äggsmörgåsen jag ätit på bra länge) och fick ta del av en presentation av sommarens och höstens böcker om hälsa och träning.

Sex kommande hälso- och träningsböcker

Med på scenen var nio aktuella författare: Janesh Vaidya med boken ”Yoga är min terapi”, Anitha Schulman ”5:2 enligt Anitha Schulman”, Emelie Holm ”Sött utan vitt socker”, Kristina Modig & Rikard Westman ”Pilates – För styrka, spänst och smidighet”, Marita Karlson ”Hälsokick!” samt Sofi Fahrman och Julia Fors (fast de var bara med på videolänk) ”Superlicious”.

Vilka inspirerande författare och vilka inspirerande böcker! Man kan tycka att vadå, behövs det ännu en bok om Pilates, ännu en bok och Yoga, ännu en bok om hur man gör smoothies, ännu en bok om 5:2, etc. Svämmar inte marknaden redan över av denna typ av böcker?! Men det som jag fastnade för var att dessa sex böcker hade sin egen säregenhet och twist som tidigare böcker i samma ämnen saknat.

Väldigt, väldigt kort kommer här en genomgång av böckernas innehåll.

Yoga är min terapi

Yoga är min terapi menar att man ska utgå från ayurvedan, hitta sin unika kroppstyp och sedan träna och äta utifrån just sin egen kropp och sina unika förutsättningar.

Hälsokick!

Hälsokick! består dels av en receptdel med recept på smoothies, juicer, mellanmål och snacks proppade med naturliga råvaror och superfoods, dels en del där vi får lära oss grunderna till en lyckad smoothie. Filosofin är att det ska vara enkelt, inget krångel.

5:2 enligt Anitha Schulman

5:2 enligt Anitha Schulman består av inspirerande recept för fastedagarna men sätter också in dieten/livsstilen i sitt sammanhang genom att blanda in intervjuer med en präst, en matforskare, en näringsprofessor samt två ”vanliga” personer som Anitha coachar genom 5:2.

Pilates - För styrka, spänst och smidighet

Pilates – För styrka, spänst och smidighet innehåller korta, informativa beskrivningar hur man utför de olika pilatesövningarna samt för varje övning även en bildsekvens i flera steg som tydligt visar hur rörelserna ska utföras. Innehåller även ett matavsnitt med recept som ska ge tid för träning – antingen mat som går snabbt att laga eller tar lång tid men sköter sig själv.

Sött utan vitt socker

I Sött utan vitt socker har det vita sockret i desserter, kakor och bullar bytts ut mot mer naturliga råvaror som ska vara lätta att få tag på i vilken mataffär som helst, tex kokossocker, agavesirap, honung, xylitol, etc. Rå choklad, nötter, frukt och bär används flitigt i recepten. En bok full med läckra recept och inspirerande bilder.

Superlicious är uppföljaren till Bodylicious och bygger på samma framgångsrika upplägg som träningsdel med bra övningar och kostdel med nyttiga och goda recept. Det finns också ett Mamaliciousavsnitt med tankar kring mat och träning under och efter graviditet.

Hög läsfaktor på samtliga böcker! Nu väntar jag bara på att de ska släppas (kommer ske under sommaren och hösten) så jag kan sätta igång och träna, äta rätt och inspireras!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. marita karlson skriver:

    Hej. Tack, vad roligt att du gillade. Själv är jag också väldigt nyfiken på dom andra böckerna.

    Hej från L.A.

    🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *