Torsk på torsk
Vi försöker äta mycket fisk eftersom det är både nyttigt och gott. Mest blir det lax då det är enkelt att laga till och gott. Ibland blir det dock färsk tonfisk och röding, någon enstaka gång även torsk. Jag har svårt att komma på goda maträtter med torsk även om möjligheterna är oändliga (typ). Men efter måndagens middag är jag torsk på torsk.
Gårdagens middag blev en riktigt enkel och ganska lättlagad maträtt med torsk som huvudråvara. Jag stekte upp torskrygg i smör och kryddade bara med salt och peppar samt råstekte grön sparris i smör och kryddade med salt. Till detta kokt potatis och färdig vinsås på vitvin från Eriks såser. Helt makalöst gott! Underbara smaker från fisken, krispig god sparris och vitvinsåsen var verkligen pricken över i. Jag har köpt såsen själv och det här är helt mina ord, men den var verkligen supergod! Jag försökte mig först på att göra en hollandaise-sås men den skar sig så jag la ner. Det visade sig vara helt rätt beslut!!!
Nu kanske jag vågar laga mer torsk framöver. Jag fick blodad tand!
Det är så gott med fisk. Vi halkar också lätt in på lax. 🙂