Torsk på torsk

Torsk på torsk!

Torsk på torsk!

Vi försöker äta mycket fisk eftersom det är både nyttigt och gott. Mest blir det lax då det är enkelt att laga till och gott. Ibland blir det dock färsk tonfisk och röding, någon enstaka gång även torsk. Jag har svårt att komma på goda maträtter med torsk även om möjligheterna är oändliga (typ). Men efter måndagens middag är jag torsk på torsk.

Att laga fisk är enklare än vad man tror.

Att laga fisk är enklare än vad man tror.

Gårdagens middag blev en riktigt enkel och ganska lättlagad maträtt med torsk som huvudråvara. Jag stekte upp torskrygg i smör och kryddade bara med salt och peppar samt råstekte grön sparris i smör och kryddade med salt. Till detta kokt potatis och färdig vinsås på vitvin från Eriks såser. Helt makalöst gott! Underbara smaker från fisken, krispig god sparris och vitvinsåsen var verkligen pricken över i. Jag har köpt såsen själv och det här är helt mina ord, men den var verkligen supergod! Jag försökte mig först på att göra en hollandaise-sås men den skar sig så jag la ner. Det visade sig vara helt rätt beslut!!!

Nu kanske jag vågar laga mer torsk framöver. Jag fick blodad tand!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Käthe Nilsson skriver:

    Det är så gott med fisk. Vi halkar också lätt in på lax. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *