Fräsch mat i sommarvärmen

Den här sommaren har verkligen varit med oss vädermässigt. Vi har haft otroligt fint väder med sol och värme under lång tid. Varma dagar är man inte direkt jättesugen på varm mat direkt, framför allt inte till lunch. Då är det kall eller ljummen fräsch mat man vill stoppa i sig.

Jag har senaste veckan gjort två fräscha sallader som verkligen har gått hem hos hela familjen.

Laxsallad med rödbetor och chevre-ost

Dels en laxsallad. Salladsblad, paprika, gurka, sockerärtor, kokta delikatessrödbetor, chevre-ost och grillad lax. Crema de balsamico som dressing. Hemodlad sallad och sockerärtor. Alltså, vilken sallad!

Grillad kyckling och quinoasallad

Dels grillad färsk kyckling med quinoasallad. Grillad kyckling tillsammans med fetaost samt quinoa blandat med hackad tomat, gurka och paprika samt rödlök, svarta urkärnade oliver samt salladsblad för de som gillar. Mango Raja och grillsås till detta. Riktigt gott och satt perfekt i sommarvärmen!

Har du en favoritsallad du ofta lagar på sommaren?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. JUNITJEJ skriver:

    Allt ser väldigt gott ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.