Mellanmålsfavorit
Jag drabbas av hang-ups med jämna mellanrum. Får liksom dille på att äta vissa saker under en period. Just nu har jag fått dille på mina underbara och nyttiga muffins utan tillsatt socker. Min absoluta mellanmålsfavorit! Fungerar självklart lika bra till frukost och fika. Naturlig sötma, smakrika och krispiga! Mattias gillar dom också. Barnen likaså, till och med Gustaf som avskyr banan och alltid brukar genomskåda ev bananinnehåll.
I omgången jag bakade idag fick jag ersätta hälften av mjölet med dinkel fullkorn. Både kokosmjöl, bovetemjöl och mandelmjöl var slut. Blev inte lika sött som vanligt, men lika gott!
Passa er för att baka dessa muffins. Har du väl fått smak för dom finns det risk att du också blir beroende 🙂
Glutenfria muffins utan tillsatt socker, 12 små eller 6 stora
3 mogna bananer
4 ägg
2 dl riven kokos
2 1/2 dl kokosmjöl, mandelmjöl eller bovetemjöl
2 msk bakpulver
8 färska urkärnade dadlar
3 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa banan och dadlar, gärna i kraftfull mixer eller med mixer stav. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.
Åh vad gott ska testa!!
Kul med nya, annorlunda recept, älskar att baka och testa nya recept! /Maria
http://www.finest.se/caramia
Så gott! Lägger till i recepthögen 🙂 Kram