Små ansträngningar, stora smaker
Tänk att ibland kan de små detaljerna göra den stora skillnaden. Det gäller mycket här i livet och matlagning i synnerhet. Tänk er en maträtt utan kryddor. Hur gott skulle det vara?!
Den grekiska matlagningen bygger verkligen på att små ansträngningar kan ge stora smaker. Inte minst i kvällens grekinspirerande middagsmat. Jag tillagade lammfärsfyllda auberginer som verkligen blev delikata. Och nyttiga inte minst. Det är också ett praktiskt sätt att laga mat på. Allt lagas på en gång då auberginerna agerar både kokkärl och mat.
Lammfärsfyllda auberginer, 4 port
4 medelstora auberginer
salt
500 g lammragu
150 g lättkeso
Skär auberginerna i halvor, häll på salt och låt dem ligga en stund och vätska sig. Skölj av.
Ställ halvorna i ugnssäker form. Stoppa in i ugnen på 225 grader tills de blir mjuka, cirka 20 minuter. Gröp ur mitten med hjälp av en vass kniv och sked. Tärna det urgröpta köttet. Blanda lammragun med aubergineköttet. Fyll auberginerna och toppa med keso.
Stoppa tillbaka in i ugn och grädda tills keson smält och fått lite färg, ca 10-15 min. Dekorera med färska örter och servera omgående. Gärna med en fräsch tzatziki och för en matigare middag serverar du även klyftpotatis.
Senaste kommentarer