Små ansträngningar, stora smaker

Tänk att ibland kan de små detaljerna göra den stora skillnaden. Det gäller mycket här i livet och matlagning i synnerhet. Tänk er en maträtt utan kryddor. Hur gott skulle det vara?!

Lammfärsfyllda auberginer

Den grekiska matlagningen bygger verkligen på att små ansträngningar kan ge stora smaker. Inte minst i kvällens grekinspirerande middagsmat. Jag tillagade lammfärsfyllda auberginer som verkligen blev delikata. Och nyttiga inte minst. Det är också ett praktiskt sätt att laga mat på. Allt lagas på en gång då auberginerna agerar både kokkärl och mat.

Lammfärsfyllda auberginer, 4 port

4 medelstora auberginer
salt
500 g lammragu
150 g lättkeso

Skär auberginerna i halvor, häll på salt och låt dem ligga en stund och vätska sig. Skölj av.

Ställ halvorna i ugnssäker form. Stoppa in i ugnen på 225 grader tills de blir mjuka, cirka 20 minuter. Gröp ur mitten med hjälp av en vass kniv och sked. Tärna det urgröpta köttet. Blanda lammragun med aubergineköttet. Fyll auberginerna och toppa med keso.

Stoppa tillbaka in i ugn och grädda tills keson smält och fått lite färg, ca 10-15 min. Dekorera med färska örter och servera omgående. Gärna med en fräsch tzatziki och för en matigare middag serverar du även klyftpotatis.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *