Maträtter med äpple i Crock Pot

Nu är det snart äppelsäsong och våra trädgårdar fylls med dessa underbara syrliga, söta, friska, knapriga, mjöliga, vackra frukter. Har man turen att ha äppelträd på tomten är det inte alltid lätt att veta vad man ska göra av all frukt. Då vill jag tipsa om maträtter med äpple i Crock Pot. Självklart behöver du inte eget äppelträd för att laga dessa rätter. Det går lika bra att köpa äpple i affären, gärna svenska!

Kyckling äpple-curry i Crock-Pot
Kyckling äpple-curry i Crock-Pot

Varför inte testa min absoluta favoriträtt i Crock Pot, Kyckling äpple-curry som jag kallar den men som ursprungligen har namnet Kyckling med mild currysås. Ett recept som har många år på nacken som still going strong. Ha gärna i äppelbitar tillsammans med den gula löken. Det blir galet gott!

Kycklinggryta med bacon, äpple och cider.
Kycklinggryta med bacon, äpple och cider.

En annan favorit är kanske lite lättare och mer elegant i uppläggning och smak, Kycklinggryta med bacon, äpple och cider.  Grytan är enkel att göra och passar lika bra till fredagsmiddagen som på ett buffébord. 

Crock-Pot kyckling med äpple och timjan
Crock-Pot kyckling med äpple och timjan

Helstekt kyckling med äpple och timjan är ett recept ni inte får missa. Barnsligt goda smaker som gifter sig under tillagningen.

Rosastekt kalvstek provencale
Rosastekt kalvstek provencale

Nu låter det ju som man bara kan kombinera äpple och kyckling. Nej nej! Testa att laga min otroligt möra Kalvstek provencale. Kött kan inte bli godare!

Superenkla äppelkakan!
Superenkla äppelkakan!

Man kanske mest förknippar äpple med efterrätter. Och självklart går efterrätter utmärkt att göra i Crock Pot. Bilden gör den inte rättvisa, men en gyllene äppelpaj med en klick lättvispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass är magiskt!

Kanel- och honungsbakade äpplen
Kanel- och honungsbakade äpplen

Alla efterrätter behöver inte vara onyttiga och sockerstinna. Testa att göra en nyttig dessert istället. Kanel- och honungsbakade äpplen är fräscht och supergott!

En riktigt god hälsobomb!
En riktigt god hälsobomb!

Har du turen att ha en Crock Pot-express tycker jag ni ska testa mitt otroligt smakrika frukostrecept, Quinoagröt med äpple och kokos. Otroligt god och len smak!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.