Basen och grunden för stor matlagning
Sofritto – Morot, gul lök och selleri. Tre vanliga grönsaker med enorm potential. Rätt behandlade utgör de basen och grunden för stor matlagning. De ingår i ett stort antal av våra allra mest älskade...
En blogg om att leva sunt och hitta balans i livet
Sofritto – Morot, gul lök och selleri. Tre vanliga grönsaker med enorm potential. Rätt behandlade utgör de basen och grunden för stor matlagning. De ingår i ett stort antal av våra allra mest älskade...
På sportlovet gjorde jag och familjen en jättemysig lunchutflykt i närområdet till Görvälns naturreservat vid Mälaren. Där grillade vi korv och njöt av mat, dryck, sol, omgivningarna och varandras sällskap. På påsklovet ville vi...
Pinocchiotårta måste vara godaste tårtan som finns! Den har något som tilltalar de flesta smaker och kan anpassas efter egen smak, tycke och högtid. Vi gör den till exempel alltid till Filippas födelsedagskalas. Helgens...
Knäckebröd är ett mycket klassiskt bröd för Sverige. Nästan alla har det hemma, men bara några få bakar sitt eget knäckebröd. Jag älskar att baka bröd. För det mesta bakar jag samma sak, tex...
Nu var det dags igen, dags att njuta av en riktigt långlagad, god chili con carne. Att låta smakerna långsamt få mogna fram i en slow cooker eller gryta ger verkligen det där lilla...
För tredje gången någonsin lanseras nu Årets Rätt, skapad av den regerande vinnaren av tävlingen Årets Kock. Tanken med Årets Rätt är att inspirera till mer nyskapande svenska maträtter, en utmaning som den regerande mästaren av Årets...
Ja, jag älskar det mesta som är onyttigt. Godis, glass, bullar, kakor, you name it. Men som jag skrivit förut, man kan äta allt men inte hela tiden. Nyttiga alternativ är en väg att...
Var tog våren vägen? Kanske är den här meteorologiskt men inte värme- och solmässigt om man frågar gemene man. I Stockholm har vi någon minusgrad på nätterna och bara ett par plusgrader på dagarna....
Senaste kommentarer