Pajer

Är det en rätt jag lagar ofta så är det paj. Pajer passar utmärkt både till vardag, fest, buffé och picknick. Perfekt när man har många middagsgäster, som tex vid Filippas släktkalas. En god paj är också en självklarhet för många vid våra vanliga högtider, som midsommar och påsk. Det är också en bra rätt att laga när man har rester, tex efter jul.


Pajen går att variera på olika sätt. Klassisk pajdeg, nyttigare pajdeg, utan pajdeg. Glutenfri på olika sätt eller LCHF-godkänd. Med olika fyllning som ost- och skinka, köttfärs, kyckling, fetaost, lammfärs etc. Ibland är pajen helt kall. Ibland är den såklart också söt, en efterrätt helt enkelt! Rabarberpaj, Äppelpaj, hallonpaj, hallonpaj med kokos osv. Men hörrni, nu var det inte mina pajer det skulle handla om utan en ny kokbok som precis släppts i butik och på nätet. Den heter Pajer – salta, söta, matiga & gröna med goda tillbehör av Lena Söderström.


Boken Pajer är en riktigt drömmig bok för oss som älskar paj. En salig blandning av recept på pajer av olika slag med fräscha tillbehör. Frito-pie och Philly Steak-paj skulle mina taco-tokiga barn älska. Själv är jag nyfiken på Lök- och chorizopaj, Tonfiskpaj med tomatskörd och Grytpaj med smördegslock. Vad gäller de söta pajerna vill vi hugga tänderna i allihopa. Allt låter och ser så gott ut.


Så vad väntar ni på?! Sätt igång och baka paj helt enkelt.
Senaste kommentarer