Pajer

Pajer
Pajer

Är det en rätt jag lagar ofta så är det paj. Pajer passar utmärkt både till vardag, fest, buffé och picknick. Perfekt när man har många middagsgäster, som tex vid Filippas släktkalas. En god paj är också en självklarhet för många vid våra vanliga högtider, som midsommar och påsk. Det är också en bra rätt att laga när man har rester, tex efter jul.

Frito-paj
Frito-paj
Philly Steak-paj
Philly Steak-paj

Pajen går att variera på olika sätt. Klassisk pajdegnyttigare pajdegutan pajdeg. Glutenfri på olika sätt eller LCHF-godkänd. Med olika fyllning som ost- och skinkaköttfärskycklingfetaost, lammfärs etc. Ibland är pajen helt kall. Ibland är den såklart också söt, en efterrätt helt enkelt! Rabarberpaj, Äppelpaj, hallonpaj, hallonpaj med kokos osv. Men hörrni, nu var det inte mina pajer det skulle handla om utan en ny kokbok som precis släppts i butik och på nätet. Den heter Pajer – salta, söta, matiga & gröna med goda tillbehör av Lena Söderström.

Lök- och chorizopaj
Lök- och chorizopaj
Tonfiskpaj med tomatskörd
Tonfiskpaj med tomatskörd

Boken Pajer är en riktigt drömmig bok för oss som älskar paj. En salig blandning av recept på pajer av olika slag med fräscha tillbehör. Frito-pie och Philly Steak-paj skulle mina taco-tokiga barn älska. Själv är jag nyfiken på Lök- och chorizopaj, Tonfiskpaj med tomatskörd och Grytpaj med smördegslock. Vad gäller de söta pajerna vill vi hugga tänderna i allihopa. Allt låter och ser så gott ut.

De söta pajerna är to-die-for!
De söta pajerna är to-die-for!
Magisk sommarpaj!
Magisk sommarpaj!

Så vad väntar ni på?! Sätt igång och baka paj helt enkelt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *